Studenten betalen ‘collegegeld’ na phishingmail

Voor zo ver bekend zijn negen studenten van Hogeschool Rotterdam (HR) in een phishing-mail getrapt. Zij maakten hun collegegeld over aan een oplichter. Dat meldt Profielen, het onafhankelijk blad van de Hogeschool Rotterdam.Ongeveer 100 studenten ontvingen de phishing-mail op hun HR-account. De afzender deed zich voor als het Studenten Service Center (SSC) maar gebruikte een afwijkend e-mailadres.

‘Gewijzigd Inning collegegeld’
Het onderwerp van de mail luidt: ‘Let op gewijzigd Inning collegegeld studiejaar 2015/2016’. Studenten krijgen het verzoek om het collegegeld handmatig over te maken. Een woordvoerder van de Hogeschool Rotterdam zegt: “Hoewel het bericht leek op een bericht van de hogeschool, was deze niet door ons verstuurd. Het betrof dus een zogenoemde phishingmail.”

De HR heeft alle studenten inmiddels geïnformeerd over de nepmail, met het dringende verzoek niet te reageren en de mail te verwijderen. In samenspraak met de politie wordt bepaald of de negen gedupeerde studenten individueel aangifte zullen doen, of dat het collectief gebeurt. De woordvoerder: “We hebben persoonlijk contact met alle gedupeerde studenten en zullen hen goed begeleiden en helpen om het bedrag terug te vorderen.”

Bron: Profielen

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.