Mentor voor vluchtelingstudenten

Studenten die fungeren als mentor voor studerende vluchtelingen. Dat wil vluchtelingenorganisatie UAF bereiken met het project Refugees@Campus. De bedoeling is dat zo’n 500 vluchteling-studenten over drie jaar kunnen rekenen op een eigen begeleider.

Het UAF (Universitair Asyl Fonds) begeleidt jaarlijks ongeveer 3000 hoogopgeleide vluchtelingen tijdens hun studie en het zoeken naar werk. Met hun project Refugees@Campus willen zij ervoor zorgen dat vluchtelingstudenten de komende drie jaar worden geholpen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland.

Mardjan Seighali, directeur UAF: “We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan een snellere integratie van vluchtelingen, en daarbij is iedereen gebaat. Veel vluchtelingen moeten erg wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem en de omgangsvormen op hoger onderwijs-instellingen. Daarom willen wij hen koppelen aan een mentor, een student die hen wegwijs maakt op de instelling, de studievereniging, de sportclub en in de stad.”

De organisatie bereidt zich voor op een flinke stijging van het aantal aanvragen voor begeleiding. Seighali: “Om alle hoogopgeleide vluchtelingen die zich bij het UAF melden te kunnen helpen, moeten we onze werkwijze aanpassen. Het project biedt ons de mogelijkheid ervaring op te doen met een nieuwe manier van werken.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.