Boycot Starbucks: gratis koffie van GroenLinks

De jongerenafdeling van GroenLinks (Dwars) heeft vandaag koffie uitgedeeld voor de Starbucks op de campus. Ze willen daarmee protesteren tegen de belastingontduiking van Starbucks en de slechte uitbetaling van de medewerkers.

“Ondanks miljoenenwinsten betaalt Starbucks nauwelijks een cent belasting. Via allerlei verborgen belastingafspraken, loopholes en ingewikkelde fiscale constructies ontwijkt de koffiegigant slinks haar verantwoordelijkheid. Dat knelt, zeker in tijden dat burgers gevraagd zijn hun broekriem flink aan te trekken”, aldus Dwars. Wat hun ook dwars zit is dat Starbucks ondanks de miljoenenwinsten haar mensen nog steeds onder het minimumloon betaalt. Toen de Europese Commissie Starbucks dwong om Nederland alsnog belastingen te betalen, ging het kabinet in beroep.

Om te voorkomen dat mensen hun dag koffieloos moesten doorbrengen, deelde Dwars tussen twaalf en één uur zelf gratis koffie uit voor Starbucks filialen door het hele land. Zo ook hier op de campus.

Voor wie wil weten hoe het ook weer allemaal zat: hier het fragment van Zondag met Lubach.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.