Experiment: basisinkomen voor studenten

Niet meer een lening hoeven af te sluiten om te studeren, maar verzekerd zijn van een maandelijks vast bedrag. Het burgerinitiatief Basisinkomen 2018 wil dit onderwerp hoog op de politiek agenda plaatsen.

Volgens het burgerinitiatief Basisinkomen 2018 geeft het de mensen meer vrijheid om hun leven in te richten. Reden voor het initiatief was het succes van experimenten in andere landen. Die toonden aan dat mensen ondernemender worden en meer gaan studeren.

Om het voorstel bespreekbaar te maken, hebben ze minimaal 40.000 handtekeningen nodig. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat het basisinkomen de kern vormt van een nieuw ontwerp voor een flexibele arbeidsmarkt en de sociale zekerheid. Vanuit eenvoud, vrijheid en vertrouwen.

Inmiddels staat de teller op 14.000 handtekeningen. Daarnaast kan je zelf kans maken op een bedrag van 1.000 euro. De organisatie op zoek naar creatieve ideeën om meer mensen te bereiken. Heb jij een goed idee? Dan kan je jouw initiatief vóór 15 maart mailen naar bericht@basisinkomen2018.nl.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.