Red de planeet; trek vrijdag je dikke trui aan

Tilburg University geeft aanstaande vrijdag een zwengel aan de verwarmingsknoppen, want dan is het warme truiendag. De temperatuur gaat een paar graden omlaag. Dus trek die Mart Smeets-sweater maar uit de kast.

“We kijken of de verwarming zelfs 3 graden naar beneden kan”, laat universiteitswoordvoerder Tineke Bennema weten. Vorig jaar verlaagde de universiteit de temperatuur met 1 tot 2 graden.

Met deze actie wil Tilburg University studenten en medewerkers bewust maken van hun energieverbruik. “Verwarmen kost ons een hele hoop energie, maar koelen in de zomer bijna dubbel zoveel. Misschien moeten we in de zomer op Tilburg University ook een t-shirtdag organiseren en op die dag niet koelen in de gebouwen. Dan heb je bewustwording in winter, maar ook in de zomer.”

Initiatiefnemer van deze landelijke actie is Klimaatverbond Nederland en Greenchoice. Volgens de website van de actie bespaar je met de temperatuursverlaging zo’n 6 procent aan energie. De nationale truiendag wordt elk jaar georganiseerd. Dit is de tiende verjaardag.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.