Wedstrijdsecretariaat wordt een nieuwe sportkantine

Fractie SAM pleit al enige tijd voor betere voorzieningen op de sportvelden. Er zijn nu alleen maar kleedkamers, en de meeste verenigingen zetten er tijdelijke tenten op om te regelen dat hun scheidsrechters droog blijven. De look en feel van het terrein is ook duister en onderkomen. Een schuilplaats voor toeschouwers is ook erg wenselijk.

Vandaag lag er een voorstel van Facilitaire Zaken in de commissie Financiën van de Universiteitsraad. Een gebouwtje van 7,5 bij 4 meter gaat  tegen de achterwand van de kantine geplaatst  worden als wedstrijdsecretariaat.  Daar was Fractie SAM niet blij mee, ze reageerden als volgt:

“Wij danken het college voor dit stuk als uitwerking van ons initiatiefvoorstel over de sportkantine. Bij de bestudering van de notitie hebben wij met alle betrokken verenigingen: Fosst, Lacoste, Shot en Merlijn gesproken over dit voorstel, ze zijn vandaag ook aanwezig. Het verbaast ons zeer dat wij lezen dat dit voorstel op steun kan rekenen van alle partijen. De verenigingen zijn namelijk, geheel in tegenstelling tot wat er staat, unaniem tot de conclusie gekomen dat deze voorziening niet voldoet aan de verwachtingen. Het is simpelweg te klein. De grote verenigingen samen hebben ongeveer 1000 leden die straks in een hok van 30 vierkante meter zouden moeten passen.

Wij hebben even gekeken naar wat er bij andere vergelijkbare universiteiten op het gebied van sport gebeurt. In zowel Eindhoven, Enschede als Rotterdam hebben de sportverenigingen een sportkantine bij de buitensportvelden, los van de kantine in hun sportcentra.

Het college heeft toegezegd in maart, bij de bespreking van ons initiatiefvoorstel, opnieuw te willen kijken naar de sportkantine als Merlijn zou terugkomen naar het sportcentrum. Dat moment is nu: de terugkeer van Merlijn is slechts nog een formaliteit. Daarom is Fractie SAM van mening dat er beter één keer geïnvesteerd kan worden in een voorziening met een permanent karakter en tevreden gebruikers, dan dat er nu 40.000 over de balk gesmeten wordt, zonder dat er ook maar één vereniging echt blij mee is.”

Ook de andere fracties waren niet lovend over de tijdelijke voorziening. Front gaf bijvoorbeeld aan dat toeschouwers die in het hokje schuilen niet eens op het belangrijkste veld kunnen kijken.

Het college erkende het probleem en zei dat er naar een meer definitieve oplossing gezocht wordt: “Een kantine met een fatsoenlijke catering waar je kan eten en een biertje kan drinken. En dan vragen we de gemeente of ze ook wat kan doen aan de look en feel van de velden”, aldus Koen Becking. Maar dan moest de raad wel kunnen instemmen met een begroting voor het complex van 200.000 à 300.000 euro.

Alle fracties stemden daarmee in en het College beloofde om voor de zomer met een plan te komen inclusief een haalbaarheidsonderzoek. De sportverenigingen op de publieke tribune waren hier zeer blij mee.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.