Carnaval in Tilburg: waar gè kunt doorzakken

De praalwagen is af, de gekste outfit is uit de kast getrokken en de carnavalshits van dit jaar krijg je nu al niet meer uit je kop: carnaval staat voor de deur. Nog even de dag doorkomen en dan kun je eindelijk een weekendje helemaal jezelf zijn! Maar wat zijn de places to be van dit weekend? Univers zette ze op een rijtje voor je.

Carnavals VrijMiBo (5 februari)
Drink je altijd wat met collega’s om op het weekend te proosten? Dan zal dat vanmiddag niet veel anders zijn. Hoewel, iets meer drank en een wat opvallendere outfit. Vanmiddag om 17:00 uur begint de vrijdagmiddagborrel met de groen-oranje twist. De kruikenkroegen Brandpunt, Van Horen Zeggen, Karel, Polly Maggoo, Stoffel en St. Sjaak halen alles uit de kast om een fantastische eerste editie van de Groen-Oranje VrijMiBo neer te zetten.

Kroegendwèèltocht (5 februari)
Aansluitend op de VrijMiBo volgt de traditionele kroegentrocht. Weet jij dit jaar alle kroegen af te strepen? Check hier het programma.

Gaande (5 februari)
Liever geen hoempapa muziek? Dit feestje is ook wel gaande. House, hiphop, zwoele R&B en oldskool garage, maar dan met een Carnavalstintje.

De Inhoal (6 februari)
Als vannouds wordt de Prins verwelkomd op het Station, die van horen zeggen speciaal een opnkapbeurt heeft gekregen voor ons Prins. De Prins arriveert om 14.11. Daarna zal de stoet richting het Willemsplein vertrekken voor de traditionele sleuteloverdracht met de Burgemeester. Aan het eind van de middag zal de Prins de Kruikenzeiker, het symbool van Kruikenstad, op z’n sokkel plaatsen.

Haandeschudde (6 februari)
Na d’n Inhoal wordt elkaar een fijn carnaval gewenst. Oftewel: handen schudden, voor wie de Tilburgse toal nie helemaal beheerst.

Fist@Heuvel (6 februari)
Na het volle middag programma kan er worden gefeest op de Heuvel. DJ Friso, Bas Hutten en Rogier&Co zorgen voor een gezellig sfeertje. En muziek uiteraard.

D’n Opstoet (7 februari)
Met trots de grootste optocht van Nederland. Dit jaar begint de opstoet een half uurtje eerder, om 13:00. Iets minder tijd dus om bij te komen van de kater. Mocht je het echt niet volhouden; dit jaar staan er tribunes langs de route bij de heuvelring.

Kruikenviering (8 februari)
Heb jij je de laatste dagen een beetje misdragen en heb je wat op te biechten? Dan is het hoog tijd dat je naar de Kruikenviering in de St. Josephkerk gaat.

KaajbandeFist (8 februari)
Op de Korte Heuvel kan je genieten van alle orkesten die Kruikenstad en omgeving rijk is.

Start: 14.30 uur. Opening door Prins Robért d’n Irste!
Einde: 18.30 uur. Winnaar van de Gouwe Kaajband is bekend!

KIK (8 februari)
Kruikenstad in koor: lekker meelallen op de bekende carnavalsnummers. Dit onder begeleiding van het ‘Kruikenstad in Koor Harmonieorkest’.

De Line-up:
De Deurzakkers, Lamme Frans, Johnny Purple. Het KIK-orkest. Zang: Rogier van Bossum, Jan Eijsermans en Rogier van de Ven

Et Sebiet (9 februari)
En t is gedaon. Dinsdagavond, de laatste uurtjes van carnaval 2016 zijn aangebroken. Reden om nog even te genieten dus voordat de kruikenzeiker van zijn sokkel wordt gehaald.

Voor meer informatie, tijden en feestlocaties klik je hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.