Bewegen voor universiteitsdiploma

Verplicht 10.000 stappen per dag zetten. Die regel geldt voor nieuwe studenten aan Oral Roberts University (ORU) in Tusla, Oklahoma. De Amerikaanse universiteit verstrekt geen diploma voor wie niet voldoet aan de stapnorm. Gemiddeld zetten mensen dagelijks zo’n 6000 passen. Voor eerstejaarsstudenten aan de christelijke ORU komen er daar 4000 bovenop. De studenten moeten zelf een digitaal horloge kopen, dat meet of zij aan de 10.000 passen per dag komen. Ook wordt de hartslag gemeten. Oudere studenten mogen het horloge ook gebruiken, zij kunnen daarmee studiepunten verdienen.

De persoonlijke stapinformatie van studenten wordt automatisch doorgestuurd naar een database. Docenten controleren die gegevens vervolgens. Als studenten niet voldoen aan de stapnorm, moeten zij hun volgende semester extra veel wandelpassen zetten. Indien zij dat niet doen, kunnen ze fluiten naar hun diploma. De instelling wil dat studenten een gezond en actief leven leiden.

Vervanging schriftjes
Bewegen is altijd al belangrijk geweest op de onderwijsinstelling ORU, dat een Whole Person-programma heeft. Mind, body en spirit staan daarbij centraal. Studenten worden verplicht te voldoen aan fitnessdoelstellingen. Voorheen hielden studenten hun bewegingsactiviteiten in schriftjes bij, maar vanwege fraudegevoeligheid stapt ORU nu over naar digitale horloges.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.