ELSA organiseert European Career Day

Op donderdag 11 februari vindt op Tilburg University de European Career Day plaats. Een evenement georganiseerd door de Tilburgse tak van ELSA, the European Law Students’ Association. Bestuurslid Thomas van Alphen: “Het is voor het eerst dat we zo’n dag organiseren, we hopen op een jaarlijks terugkerend evenement.”ELSA plande de carrièredag in nauw overleg met Tilburg University. “Eigenlijk is het een idee van Anne Meuwese, hoogleraar European and Comparative Public Law. Als je Global Law studeert, dan is de Europese Unie zeker ook een carrièremogelijkheid. Veel studenten staan daar niet bij stil. De European Career Day moet daarin verandering brengen. Bovendien: Brussel is helemaal niet zo ver, dat is handig voor Tilburgse studenten.”

Programma
Key note speaker is Laurens Jan Brinkhorst, voormalig hoogleraar Transnational and European Governance in Tilburg. Deze oud-minister van Economische Zaken heeft een vracht aan ervaring binnen de instellingen van de Europese Unie. Gewezen Tweedekamerlid Wim van de Camp (CDA) – momenteel lid van het Europarlement namens de Europese Volkspartij – levert een bijdrage aan een van de workshops.

Tot nu toe zijn er 80 aanmeldingen. Thomas van Alphen: “Deelnemers krijgen volop informatie over stagemogelijkheden en banen bij de Europese Unie. Ons doel is dus om in brede zin bekendheid te geven aan de mogelijkheden. In die zin kun je het gewoon vergelijken met een Bedrijvendag. We hopen op een jaarlijks terugkerend event. In eerste instantie gaat het nog vooral om een oriëntatie. In een later stadium kunnen we misschien meer doen met interactie en kunnen we er een echte uitwisseling van werkgever met nieuwe talenten van maken.”

De European Career Day vindt plaats in CZ 115 en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het volledige programma en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.