Tweede Kamer akkoord met meer inspraak studenten

Je krijgt straks meer te zeggen over de gang van zaken op (bijvoorbeeld) deze universiteit. De Tweede Kamer is in meerderheid akkoord met een wetsvoorstel van minister Bussemaker (OCW) hierover. Dat meldt de NOS.De Kamer behandelde vanmiddag een groot aantal amendementen op de Wet versterking bestuurskracht. De stemming over de hele wet is vandaag over een week. De plannen van Bussemaker zijn een uitvloeisel van de studentenprotesten vorig jaar aan de Universiteit van Amsterdam.

Instemming en student-lid
Door de wijzigingsvoorstellen komt er bijvoorbeeld instemmingsrecht voor studenten bij de samenstelling van opleidingscommissies. Ook regelt de WVB dat de medezeggenschapsorganen informatie van het bestuur kunnen afdwingen. Eerder was al bekend dat een meerderheid van het parlement wel wat voelde voor het collegeldvrij besturen voor studenten.

Ook is er een amendement aangenomen dat de deur openzet voor student-leden in het bestuur voor een hbo of universiteit. Een voorstel om studenten deel te laten uitmaken van sollicitatiecommissies haalde het niet.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.