Geen promovendus volgens het boekje

We doen tegenwoordig alles digitaal. Online colleges volgen, ziekmelden via het internet en zelfs op dit moment lees je een digitaal artikel. Maar wat op de universiteit nog wel op de traditionele manier gebeurt: promoveren. En daar is PhD-student Hans Westerbeek het niet mee eens.

Aio Hans Westerbeek promoveerde vanmiddag met zijn proefschrift ‘Visual Realism’. Daarin heeft hij onderzocht hoe mensen communiceren via afbeeldingen. Tot Westerbeeks teleurstelling staat in het promotiereglement dat het verplicht is om een proefschrift te laten drukken. ‘Elke keer als ik zo’n promovendus zie sjouwen met dozen vol proefschriften, bedenk ik dat die uiteindelijk toch op zolder belanden’, aldus de kersverse promovendus. Daarom besloot hij om het verloren gegane papier te compenseren door een rode beuk te planten op het veldje naast de Esplanade. Dit gebeurde direct na afloop van zijn promotie.

Hans vertelt meer over zijn actie en promotie in de nieuwe Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.