Bijzonder hoogleraar Mirella Minkman op leerstoel TIAS

Tilburg University heeft een nieuwe bijzonder hoogleraar: Mirella Minkman is vandaag begonnen bij TIAS. Ze vervult de leerstoel Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg. Deze functie is een samenwerking tussen TIAS en Vilans, een kenniscentrum voor langdurige zorg.

De leerstoel focust volgens TIAS op ‘op maatschappelijke vragen die ontstaan door ontwikkelingen in de langdurende zorg’. Haar onderzoek verbindt de wetenschap van gezondheidszorg met de praktijk. Ze gaat onder andere op zoek naar de meest optimale organisatievormen.

Minkman studeerde verpleegkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen; daarnaast heeft ze gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Ze promoveerde aan de Erasmus Universiteit op het gebied van integrale ketenzorg. Minkman won de EHMA/Karolinska Research Award 2012, een prijs die wordt uitgereikt aan veelbelovende PhD-onderzoekers. Ze heeft een aantal boeken geschreven over de gezondheidszorg. Tijdens haar hoogleraarschap zal ze blijven werken voor Vilans.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.