Landelijke SP-enquête onder uni-medewerkers

Onder de noemer ‘De Wetenschapper aan het Woord’ houdt de Socialistische Partij een enquête onder alle medewerkers van Nederlandse universiteiten. Maar liefst 109 vragen telt de enquête. Met de antwoorden hoopt de SP onder meer bloot te leggen hoe het is gesteld met de democratisering en de medezeggenschap aan de universiteiten.

Het tumult rond de Maagdenhuisbezetting door studenten en medewerkers van de UvA en de nasleep van die protesten vormden de aanleiding voor de SP om een ‘diepgaand onderzoek’ in te stellen. En dat kan het beste via deze enquête, zo vindt SP-Kamerlid Jasper van Dijk, omdat daarmee de direct betrokkenen zelf hun zegje kunnen doen. De resultaten worden volgens de SP in een rapport opgenomen dat naar alle leden van de Tweede Kamer gaat.

Overigens gaat het niet alleen over democratisering. Ook onderwerpen als vastgoed, onafhankelijk onderzoek en werkdruk komen aan bod. De enquête is niet alleen bedoeld voor wetenschappers, maar ook voor andere werknemers van universiteiten. De SP wil ook hen horen over het reilen en zeilen op hun werkplaats.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.