Eerste hulp bij bonje met de huisbaas

Een kapotte douche, een verwarming die het niet doet of een huisbaas die niet thuis geeft? Vanmiddag kon je je hart luchten in PZ003. Daar hielpen juridische hulpverleners, brandweer en de gemeente Tilburg je met al je woon-struggles. “We dachten: als de studenten niet naar ons komen, dan komen wij wel naar hen toe.”

De Rechtswinkel helpt onder anderen consumenten die problemen hebben met hun verhuurder of huurwoning. “Vaak weten studenten niet van ons bestaan of komen ze niet naar ons toe omdat ze bang zijn om de relatie met hun huurbaas te verslechten”, zegt Jeroen Jaspers, Teamleider Consument en Wonen bij Rechtswinkel Tilburg.” Maar het kan een hoop geld kosten als je niet optreedt tegen je huurbaas. Sommige huurbazen maken er echt een zooitje van. Jeroen: “Die regelen bijvoorbeeld niets als er iets kapot gaat in huis. Daarnaast is een huisbaas verplicht om na afloop van de huurperiode de borgsom terug te geven, maar dat doen ze niet allemaal.”

Rechtenstudent Rebecca van der Lugt droeg ook haar steentje bij vanmiddag. “Bij Rechtswinkel Tilburg kun je om hulp vragen. Een advocaat inhuren is vaak te duur voor studenten, dus kunnen ze beter naar ons toe komen voor advies. Vanuit mijn studie is het fijn om dit er naast te doen en de mensen te helpen die niet goed op de hoogte zijn. Het wordt nu een beetje drukker, dus ik hoop dat ik mijn handen vol heb tot het eind van de middag.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.