Tilburgse studente genomineerd voor scriptieprijs

Kyra van Denken, rechtenstudent aan Tilburg University, is genomineerd voor de eerste ‘scriptieprijs vakbeweging’. Samen met vijf andere Nederlandse studenten maakt zij kans op de prijs voor de beste scriptie gericht op het werkgebied of de rol van de vakbeweging.De scriptieprijs is in het leven geroepen door het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, De Burcht en de FNV. Zij willen jonge wetenschappers stimuleren om oplossingen te bedenken voor complexe maatschappelijke problemen waarmee de vakbeweging te maken krijgt. Eén hbo- en één wo-student winnen ieder een prijs van € 1000,-.

In totaal deden 22 studenten van verschillende Nederlandse hogescholen en universiteiten mee. Zes van hen zijn door, waaronder Kyra. Zij schreef de masterscriptie ‘Zorgen over de zorg?’. Daarin gaat zij in op het beperken van nul-urencontracten via wetgeving en cao’s.

Vandaag wordt tijdens een wetenschapsmiddag van De Burcht bekendgemaakt welke twee studenten gewonnen hebben. FNV-voorzitter Ton Heerts reikt de prijs uit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.