Aantal nieuwe masterstudenten stijgt

Tilburg University zag het aantal inschrijvingen voor een masteropleiding afnemen de afgelopen jaren. Daar komt nu een einde aan. Voor dit jaar mag de Tilburgse universiteit 2288 nieuwe masterstudenten noteren.

In 2014 waren dit er 2241. Er is dus zelfs sprake van een lichte stijging. Ter vergelijking: in 2014 mocht Tilburg University 2458 nieuwe masterstudenten noteren, het jaar daarvoor stond de teller op 2571.

Landelijk gezien blijft de Universiteit van Amsterdam het meest populair onder nieuwe masterstudenten. De universiteit kreeg meer dan 5.500 inschrijvingen te verwerken. Rotterdam volgt op een tweede plek met een goede 5.000 inschrijvingen.

Switchende studenten
Landelijk vertoont het aantal nieuwe masterstudenten een flinke groei. Het aantal eerstejaars masterstudenten ligt voor het jaar 2015/2016 op meer dan 41.500. Dat is een groei van 8 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Het aantal studenten dat een master volgt aan een andere universiteit dan waar ze hun bachelordiploma haalden, neemt ook toe. Het aandeel van deze groep lag in 2012 nog op 10 procent en is doorgegroeid naar 13 procent.

Economie populair
Masters in de economische en gedragswetenschappelijke sector zijn veruit het populairst. Samen zijn zij goed voor meer dan 40 procent van de instroomcijfers.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.