Universiteit Groningen zet versiercoach op straat

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft de samenwerking met gastdocent Ali Mohammed beëindigd. Reden voor de breuk is dat Mohammed zich ook profileert als ‘versiercoach’. Dat meldt RTV Noord.Mohammed verzorgde voor studenten Farmacie de cursus ‘Communicatie met patiënten’. Volgens de RUG gebruikte de gastdocent zelf liever de ondertitel ‘Hoe versier je een patiënt’. Mohammed kwam verder in opspraak doordat een studente hem ervan beschuldigde dat hij haar had lastiggevallen. De ‘versiercoach’ zou zijn positie als gastdocent hebben gebruikt om indruk op haar te maken. “Ik voelde me vooral heel ongemakkelijk en geïntimideerd”, aldus de studente, die met haar verhaal de media opzocht.

Mohammed leert jongens via een betaalde online cursus hoe ze vrouwen in bed kunnen krijgen. In het gesprek met de universiteit gaf hij aan niet meer actief te zijn als versiercoach. Toch zet de RUG de samenwerking acuut stop.Versiercoach laat ons via de mail weten dat ze zich niet kunnen vinden in de berichtgeving. Hun reactie vind je hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.