Debat over EU bij Tilburg University

De Oekraïnediscussie, vluchtelingen en de eurocrisis. Dat zijn de speerpunten die aan bod komen 3 maart tijdens de debatavond op Tilburg University (DZ1). Daar worden politici in een debat uitgedaagd om stelling te nemen in de verschillende discussies.

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs van onder meer PVV, SP, D66, GroenLinks en VNl gaan hierover in debat onder leiding van hoogleraar Peter Achterberg. Sprekers die al toezegging hebben gedaan zijn: Rik Grashoff (GroenLinks), Dennis de Jong (SP), Joram van Klaveren (VNL), Matthijs van Miltenburg (D66) en Auke Zijlstra (PVV).

Vóór het debat nemen de bestuurskundigen hoogleraar Martijen Groenleer en Koen van der Krieken het nut van het referendum onder de loep. Een strop of redding voor de Europese Unie?

Het debat begint om 19:00 en eindigt om 21:30. Na afloop zal er een borrel plaatsvinden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.