Schrik niet: dit kost een schrikkeldag

Het is een schrikkeljaar en dus telt februari een dag extra. Die negenentwintigste dag kost een alleenstaande 36 euro. Voor een gezin kost het 60 euro. Dat blijkt uit cijfers van Nibud.
De schrikkeldag van dit jaar kost een alleenstaande gemiddeld 36 euro. Dat geld wordt besteed aan het verbruik van gas, water en licht. Ook eten en drinken kost extra geld. Deze variabele kosten worden deels gecompenseerd door abonnementen: die leveren namelijk een winst op van 33 euro. Uiteindelijk is een alleenstaande dus 3 euro extra kwijt voor 29 februari.

Een gemiddeld gezin heeft het iets zwaarder. Voor hen kost de schrikkeldag 60 euro extra. Gratis tv, internet, verzekering en overige compenseert 47 euro. Een gezin betaalt dus 13 euro.

Een schrikkeldag biedt de mogelijkheid om 24 uur langer van Netflix te genieten. Studenten kunnen een extra dag reizen met hun ov-kaart. Een dag langer de sportschool onveilig maken kan natuurlijk ook.

Balen

De schrikkeldag is balen voor mensen met een vast salaris. Zij werken namelijk een dag extra voor hetzelfde geld. Voor mijn collega-stagiaire en mijzelf, is het ook balen. Voor ons betekent het namelijk dat niet vandaag, maar maandag onze laatste stagedag bij Univers is.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.