Primark komt naar Tilburg

De maandenlange strijd ging tussen Breda en Tilburg. Vrijdag werd eindelijk bekend dat de nieuwe vestiging van Primark in Tilburg komt. De Ierse keten vestigt zich straks in het voormalige Stadskantoor 3, hartje centrum. Wij gingen de campus op en vroegen studenten wat zij daarvan vinden.Romy Hurkmans (18), bedrijfseconomie: “Het is niet mijn favoriete winkel, maar ik heb er weleens wat gekocht. Over de prijs-kwaliteitverhouding ben ik tevreden.” Romy hoopt dat het Tilburgse winkelgebied weer gaat leven door de komst van Primark. “Tilburg loopt leeg, een aantal winkels is al weg gegaan. Als de Primark komt, hoop ik dat dat juist meer klanten trekt en dat het de komst van nieuwe winkels betekent.”

Lean van Leeuwen (20), bedrijfseconomie, zal er voor kleding niet vaak te vinden zijn. “Het is leuk dat de keten in Tilburg komt, maar ik vind de kwaliteit niet zo goed. Sieraden koop ik er wel graag.”

“Ik kom uit Breda en ben blij dat de keuze op Tilburg gevallen is”

Mohamed Fofanah (24), MSC Accountancy, heeft nog nooit kleding bij Primark gekocht. Toch is hij niet onbekend met de zaak. “Tijdens een vakantie in Barcelona heb ik er eens slippers gekocht en die zijn erg fijn. Er was ook heel veel keuze daarbinnen.” Van vrienden hoort Mohamed dat de kwaliteit van de keten zaak niet zo goed is, maar hij is wel positief over een vestiging in Tilburg. “Dat is leuk, het betekent dat er meer winkelaanbod komt.”

Marieke Marijnissen (20), bedrijfseconomie: “Ik kom uit Breda en ben blij dat de keuze op Tilburg gevallen is. Als de Primark naar Breda zou komen, betekent dat dat het een stuk drukker zou worden. Andere winkels zouden waarschijnlijk ook verlies draaien omdat Primark zo goedkoop is.” Marieke is niet van plan om naar de Tilburgse vestiging te gaan. “Het is niet mijn soort winkel. Het is vaak erg druk, bloedheet en bovendien komt de zaak vaak slecht in het nieuws in verband met kinderarbeid.”

Yakup Aksar (25), Fontys Hogeschool ICT, komt nooit bij Primark. Voor de consumenten die nu naar Eindhoven moeten afreizen vindt hij het wel goed nieuws. “Maar misschien gaat het ook ten koste van andere winkels. Het zal concurrentie betekenen voor bepaalde andere winkels en dat zullen zij financieel gezien wel merken.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.