Vechtende filosofen zorgen voor kopzorgen in Leuven

Ken je filosofen vooral als stevige denkers, die graag in de boeken duiken? Dat blijkt geen garantie voor een vredige discussie, zo blijkt bij onze zuiderburen. Daar ontaarde een woordenwisseling op de faculteit Wijsbegeerte in een ouderwets potje knokken. Met tussenkomst van politie en een verstoord lesrooster tot gevolg.

Het handgemeen was tussen een professor en zijn assistent. De aard van de ruzie is onduidelijk, maar dat het flink geëscaleerd is mag blijken. Naast politietussenkomst, zorgde het voor een heuse boycot van studenten. Zij krijgen liever even geen les van de vechtende professor.

Het volledige verhaal lees je bij onze collega’s van Veto.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.