Een kijkje in de genderdiscussie

‘Tijd voor meer gelijkheid!’ is de roep die gedaan wordt bij Gender Unlimited. Deze conferentie vindt jaarlijks plaats rondom Internationale Vrouwendag. De dag wordt gevuld met toneel, discussie en verschillende workshops. Het thema van dit jaar is Sustainability in Career and Care; het combineren van werk en zorg.In een goed gevulde Faculty Club is er ruimte voor een interactief programma. De rector trapt het geheel af, gevolgd door keynote spreker Mary Blair-Loy van de University of California. Vervolgens is er ruimte voor interactieve sessies én voor studenteninbreng.

Presentatie Animo

Vier studieverenigingen vermaken het publiek met korte voorstellingen over gendergerelateerde issues. Animo maakt een kunstwerk, terwijl er wordt gedicht en gediscussieerd. Vitruvian geeft met persoonlijke verhalen inzicht in stereotypen rond LGBT. Extra Muros toont ons een huishouden met een carrièrevrouw en een huisman, plus alle vooroordelen die daarbij horen.

Verrassendste naam van de vier is echter de Vereniging voor E-Sports Link. Net als Extra Muros hebben zij een toneelstukje over genderstereotypen, ditmaal binnen de gaming wereld.

Ten slotte wordt één van de studentenorganisaties tot winnaar benoemd van de befaamde Unlimited-trofee. Dit jaar mag studievereniging Animo die mee naar huis nemen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.