Peter Sellars op Tilburg University

De Amerikaanse theaterregisseur Peter Sellars − bekend van zijn vaak controversiële ensceneringen – komt zondag naar Tilburg University. Op uitnodiging van het Nexus Instituut spreekt hij de lezing Climbing the Razor-Path Mountain and Leaping Into Fire uit.Een Mozart-opera in de Trump Tower en Shakespeare in het zwembad. Harvard-alumnus Peter Sellars deinst nergens voor terug. Nog tijdens zijn studie, als regisseur van het studententoneel, werd hij al landelijk bekend. In 1984, op zijn zesentwintigste, werd hij benoemd als regisseur en manager van het American National Theater in Washington.

De flamboyante en innovatieve geest van Sellars zal ook in de aula te bewonderen zijn. Zijn lezing bevat een scherpe veroordeling van het moderne onderwijs, waarin fantasie, originaliteit en creativiteit maar al te vaak ontmoedigd worden. Om nog maar te zwijgen over zoiets als ‘schoonheid’. ‘In een tijd waarin niet alleen ons onderwijs, maar in feite de héle samenleving wordt gestuurd door automatisering en uniformering, spoort Sellars het publiek aan het pasklare denken los te laten en de eigen inventiviteit aan te jagen’, zo stelt het persbericht van Nexus.

De Nexus-lezing van Peter Sellars, ‘Next Steps in Charged Times — The Humanities and the Aesthetics of Delight Shape and Awaken Political Consciousness’, vindt plaats op zondag 13 maart. Locatie: de aula van Tilburg University. Het programma duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Meer info vind je hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.