UB binnenkort écht alleen voor TiU-studenten

Het is me wat met die bibliotheek van ons. Naast dat ‘ie chronisch overbevolkt is, zorgen de vele studenten ook voor de nodige rommel. Daar bovenop zijn er regelmatig klachten van overlast. Aan dat laatste wordt nu iets gedaan door middel van een pilot.

De overlast leidde vorig jaar zelfs tot ingrijpen van de politie. Een pilot moet de problemen preventief aanpakken. Dat valt te lezen in de stukken van de Universiteitsraad. Een van de problemen is het overschot aan scholieren dat de weg naar Gebouw L wist te vinden tijdens hun examenperiode. Bovenop de reguliere volle bezetting zorgt dat voor de nodige problemen.Een pilot moet oplossing bieden. Van 12 tot en met 27 mei staat er vanaf 17:00 een bewaker voor de deur van de bibliotheek. Die laat je alleen binnen als je een TiU-pasje kan laten zien. Met enkel je ID-kaart heb je dus pech. Daarnaast zal de beveiliging ook regelmatig in het gebouw kaartcontroles houden.

De plannen moeten nog door de Universiteitsraad komen, maar gezien het kostenplaatje (€0,-) en de eerdere opmerkingen in de raad lijkt dat geen probleem. Zo diende Fractie Front afgelopen Universiteitsraad een voorstel in waar ook toegangspoortjes voor de bibliotheek besproken worden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.