Kandidatenlijst SAM en Front bekend

De kandidatenlijsten van Fractie SAM en Fractie Front zijn maandagmiddag bekendgemaakt. Univers belde met de toekomstige lijsttrekkers: studenten Bo Backbier (Front) en Yara Muller (SAM).

“Ik ben natuurlijk echt superblij en ik heb er vooral veel zin in”, zegt Yara Muller. De student strategic management (TiSEM) liep vorig jaar als buddy mee tijdens de verkiezingen. “Ik had dit niet durven hopen en ben blij dat het zo is gelopen. Je weet niet wie er voor de rest solliciteert en wat de fractie van je verwacht. Het heeft goed uitgepakt en daar ben ik heel blij mee.”

‘Gezicht’
Ook student Nederlands recht Bo Backbier (Tilburg Law School) staat te popelen om aan de slag te gaan. “Het is fijn om het gezicht te zijn van Front. Dit is de tijd om te laten zien waar ik voor sta en waar we met z’n allen voor staan.” Haar partij gaat de komende verkiezingen anders aanpakken: er komt een Medezeggenschapsvereniging Front, waarvan Bo de voorzitter wordt. De vereniging moet zorg dragen voor een nauwere verbinding tussen de student en de fractie. Bo daarover: “Je hoort tijdens de verkiezingsperiode van veel mensen dat je als u-raadfractie gedurende het jaar niet zichtbaar bent. Je bent voornamelijk bezig met politiek bestuur. Om studenten bekend te maken met de medezeggenschap op universitair niveau en ze aan te zetten tot deelname, hebben we besloten Medezeggenschapsvereniging Front op te richten.”

‘Dit is de tijd om te laten zien waar ik voor sta en waar we met z’n allen voor staan’

Volgens Yara van SAM wordt de komende periode heel druk. “We zijn bezig met het voorbereiden van de campagnes en de verkiezingen. Ik sta te springen om te gaan knallen en om mijn steentje bij te dragen in de universiteitsraad.” Ook Bo stroopt de mouwen alvast op: “We gaan de komende periode veel samenkomen met de fractie. Ik vind het belangrijk dat we met kandidaten een cohesie gaan vormen, het Frontgevoel.”

Klik hier voor de kandidatenlijst van SAM en klik hier voor die van Front.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.