Voor je lol rellen tegen de ME

Moet je van je studie- of werkfrustraties af? Gooi eens een blok hout naar een ME’er! Nou ja, misschien is het niet handig om dat op straat te doen, maar als je meedoet aan het tegenspel op de politieacademie kom je er waarschijnlijk wel mee weg.Magister JFT | Livius organiseerde gisteren een uitstapje naar Ossendrecht, waar de oefening gehouden wordt. Univers trok zijn kisten aan en ging mee. Het zogenoemde tegenspel wordt gehouden in een speciaal ontworpen dorp bij de politieacademie. Wat wordt er van de deelnemers verwacht? Nogal wat.

Te beginnen met enig lef. De Mobiele Eenheid (ME) is er immers niet om met je in discussie te gaan. Voor aanvang van de oefening wordt er al gewaarschuwd: hoewel de ME’ers niet keihard op je in zullen slaan, wordt hier wel de werkelijkheid nagebootst. Je kunt dus wel een bemoedigende tik verwachten als je niet luistert. Al snel blijkt dat zo’n tik best overtuigend werkt.

Tenminste, nadat de oefening goed los is gekomen. De groep wordt al snel in tweeën verdeeld. Groep 1: Voorstanders van de bouw van een kolencentrale om de hoek. Groep 2: Die gaan liever voor een alternatief. Briljante leuzen als “Alle kolen terug naar Polen” worden gescandeerd.

En dan is het gedaan met de pret. De blokken hout komen te voorschijn en, zoals iemand treffend roept: “De shit is aan”. De ME begint met zijn charges en het publiek rent. Voor de ME’ers in opleiding een mooie manier om te oefenen in een realistisch scenario, voor deelnemers een aparte avond. Als laatste komen de politiepaarden erbij en is de chaos compleet. De longen uit je lijf rennen lijkt het devies.

En wie niet weg is, is gezien.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.