TLS bekijkt plan voor dubbele titel

Het bestuur van Tilburg Law School overweegt een dual-degree mogelijk te maken voor studenten die graag willen afstuderen in bestuurskunde én Nederlands recht. Dat levert zowel de titel Master of Laws als die van Master of Science op.

Het idee van de dubbele opleiding komt van de studentenfractie Vrijspraak in de faculteitsraad. Volgens Mitchel van Gool moet het mogelijk zijn om in 4 tot 4,5 jaar de dubbele bachelor te halen, en in nog 1,5 jaar de dubbele master. “Dat kan als je soepeler omgaat met vrijstellingen, waardoor je het aantal vakken in de bachelor terugbrengt naar vijftig.”

Van Gool doet nu zelfstandig een dubbel traject, maar hij moet daarvoor nu 56 vakken volgen in de bachelor. De dual-degree voorziet in een vraag, denkt hij. “Ik ken zeker acht studenten die hetzelfde doen als ik. Als het makkelijker wordt gemaakt, zal dat aantal toenemen.”

De Erasmusuniversiteit in Rotterdam biedt al een dual-degree. Volgens Vrijspraak is er steeds meer behoefte aan ‘T-shaped lawyers’: advocaten die aan de ene kant sterk gespecialiseerd zijn, en aan de andere kant interdisciplinair opgeleid. De dubbele titel kan in die vraag voorzien. “Het is iets waar je jezelf mee kunt onderscheiden”, stelt Van Gool.

Decaan Corien Prins staat positief tegenover het plan, dat de studenten inbrachten in een memo aan het faculteitsbestuur. “Maar de vraag is of het realistisch is. Dat zijn we nu aan het uitzoeken”, zei ze vandaag in de faculteitsraadsvergadering. Prins weet niet zeker of het lukt om voor de zomer met een antwoord te komen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.