Tilburg houdt eerste NSK FIFA

Liefst 16 velden worden er gebouwd in het Sportcentrum op 13 april. Maar wordt er ook gezweet? Dat moeten we nog maar zien. E-sports vindt zijn weg naar het Sportcentrum, door middel van het eerste Nederlands Studenten Kampioenschap FIFA ’16.

Het begon min of meer als grap, zegt FOSST-bestuurslid Benoît Hendriks. “We begeleiden de nieuwe e-sport studentenvereniging Link. We willen beginnen met een toegankelijk event, dat een breed publiek kan trekken. Zo kom je al snel uit bij FIFA. Mocht je het als sport zien, dan is dit waarschijnlijk de populairste sport onder studenten.”

“Mocht je het als sport zien, dan is dit waarschijnlijk de populairste sport onder studenten”

Dus werd een plan gemaakt. “Sporthal 1 wordt volledig verbouwd, we gaan er liefst 16 velden neerzetten.” Want zo worden ze genoemd, velden. De invulling ken je misschien wel van minder leuke ervaringen in het Sportcentrum. De tafels en stoelen zijn namelijk dezelfde als bij tentamens. “Maar dan wel met een tv erop. Daarnaast wordt één veld mooi aangekleed, met banken en al. Daar wordt de finale gespeeld, maar ook tijdens de poulefase zijn er al wedstrijden.”

Op het toernooi komt een mix van doorgewinterde FIFA-spelers en recreanten af, verwacht Hendriks. “En die échte gamers moeten zich onderscheiden tijdens de finales. Daar komt het uithoudingsvermogen naar boven.” De eeuwige consolediscussie werd makkelijk opgelost: “We hebben gestemd met het hele bestuur. De Playstation 4 kwam als winnaar uit de bus.”

Om het een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) te mogen noemen moeten er uit minimaal zes steden studenten meedoen. Vertegenwoordigers van hun stad mogen op zowel een hbo als universitaire opleiding zitten. “We hebben al heel wat inschrijvingen uit andere steden, dus ik heb er vertrouwen in dat dat wel goedkomt”, ligt Hendriks toe.

De winnaar mag zich een jaar lang ‘Nederlands Studentenkampioen FIFA’ noemen en kan alvast rekenen op een editie van FIFA 17. Daarnaast geven Thuisbezorgd.nl, Willem II en Game Mania prijzen weg. Aanmelden kan bij FOSST.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.