TSVV Merlijn wint met 30-0 van slechtste ploeg van Nederland

TSVV Merlijn wint met 30-0 van slechtste ploeg van Nederland

Bij een wedstrijd van studentenvoetbalvereniging Merlijn was ’10! 10! 10!’ roepen overbodig. Zaterdag is de uitslag een meervoud daarvan geworden. Na 90 minuten stond er liefst 30-0 op het scorebord.

De verklaring? Tegenstander Kruisland SC draait geen lekker seizoen, maar tegen Merlijn bleek de club er wel écht met de pet naar te gooien. Zo kwam het team met 10 man opdagen en had de keeper al ruim 20 jaar geen wedstrijd gespeeld. Kruisland mag zich door deze nederlaag officieel de slechtste ploeg van Nederland noemen, zo rekende Sportnieuws.nl uit.

“Een parodie op het mooie voetbalspel”

Ook bij Merlijn geen onverdeeld blije gezichten. Zo noemt trainer Jeffrey Liem de wedstrijd ‘een parodie op het mooie voetbalspel’. Tilburg University-student Juliën Govaarts beleefde wel een topdag: hij scoorde er net als teamgenoot Mark Grotenhuis acht. Nog twee andere spelers legden er drie of meer in het netje. In lijn met Merlijn’s traditie namen deze vier spelers een duik in het kanaal.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.