Tilburgs dispuut organiseert ‘Fiets ‘m erin’ in Piushaven

Tilburgs dispuut organiseert ‘Fiets ‘m erin’ in Piushaven

Heb je altijd al mee willen doen aan Te land ter zee en in de lucht? Lees dan even mee: op 17 juli organiseert het Tilburgse dispuut Black and White het Oud-Tilburgsch Fiets Duiken, een soortgelijk evenement in de Piushaven.Het dispuut wil een ode brengen aan populaire televisieshows als Fiets ‘m erin en Te land, ter zee en in de lucht. De bedoeling is dat deelnemers met een zelfgebouwde fiets van een 40 meter lange stellage racen, boven het water van de Piushaven. Het Oud-Tilburgsch Fiets Duiken is vanaf de kade te aanschouwen. “Dit evenement is bedoeld voor heel Tilburg”, vertelt mede-organisator Sander Grondman van Black and White. “Iedereen kan meedoen: studenten, carnavalsverenigingen en sportteams.” Binnen vier dagen hebben zich al 13 groepen aangemeld. Er kunnen ongeveer 40 teams meedoen. De organisatie verwacht dat het storm zal lopen met de deelnemers.

Omstreden kamelenrace
Het Tilburgse dispuut organiseert vaker evenementen. In 2011 hield Black and White de Tilburgse kamelenrace. Alleen viel die wedstrijd niet bij iedereen in goede aarde. In de Tilburgse politiek ontstond veel protest. “Dus hebben we besloten om dat niet meer te doen”, zegt Grondman.

Het Oud-Tilburgsch Fiets Duiken doet vermoeden dat het een oer-Tilburgs evenement is. Dat is niet helemaal juist. “De naam is in het leven geroepen om het nostalgische gevoel op te roepen. Maar het programma Fiets ‘m erin is al heel oud, daar komt de naam vandaan.”

Maar is dat niet gevaarlijk, zo’n evenement? Sander Grondman: “Jazeker. Er zitten altijd risico’s aan verbonden. Maar daar houden we rekening mee. We proberen de risico’s te minimaliseren: we kijken goed hoe steil de constructie is, en hoe ver hij boven het water staat. Sowieso draagt iedereen bescherming en we hebben duikers in het water.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.