Topless-demonstrante kreeg tientallen seksueel getinte berichten

Topless-demonstrante kreeg tientallen seksueel getinte berichten

Matilda Medard − de studente die topless demonstreerde tegen de boycot van een Folia-borstencover op de Hogeschool van Amsterdam – kreeg daarna een stoet ongewenste berichten. Dat meldt Folia vandaag. Medard stapte zelfs naar de politie.De borsten-boycot op de Open Dag van de HvA (zaterdag 12 maart j.l.) haalde met gemak de landelijke media. Uit protest tegen de tijdelijke censuur besloot de 19-jarige studente aan het Amsterdam University College (om haar borsten ging het immers) om topless Folia’s uit te delen. In de dagen daarna werd met name de Facebook-pagina van Medard bestookt met ongewenste berichten. De inhoud varieerde van ‘mooie borsten’ tot ‘wil je me aftrekken zodat ik over je borsten spuit?’

Aangifte
Een e-mail met daarin seksueel getinte foto’s, was voor Medard de druppel. Ze voelde zich bedreigd en stapte naar de politie voor een aangifte. Die kon haar echter niet helpen: volgens de politie was er geen sprake van stalking of bedreiging. Het advies aan Medard: maak een nieuw Facebook– en e-mailaccount aan. “Ik ging er al vanuit dat de politie niet in staat is om met kwesties als deze om te gaan”, zegt de studente tegen Folia. “Maar ik had toch gehoopt dat er op zijn minst een melding van kon worden gemaakt. Ik begrijp dat het verstandig is om mijn accounts te wijzigen, maar het idee dat ik alleen mezelf kan beschermen in deze situatie, vind ik idioot. Het zou andersom moeten zijn.”

Gelukkig kreeg Medard recent geen nieuwe seksueel getinte berichten meer. En, de studente blijft strijdbaar: “Als er zich weer een moment aandient waarop ik topless moet gaan, dan doe ik dat zeker.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.