Tobias Klein (TiU International): ‘Nog vol ideeën’

Tobias Klein (TiU International): ‘Nog vol ideeën’

Tobias Klein is voor de tweede verkiezingen op rij lijsttrekker van TiU International, de jongste fractie uit onze universiteitsraad. Wat voor plannen heeft TiU International voor de komende twee jaar?

Lees een uitgebreid interview met Tobias Klein over de aankomende verkiezingen in ons Engels deel.

Waarom wil jij de universitaire medezeggenschap in?
“Ik vind Tilburg University een heel speciale plek. De afgelopen twee jaar heeft TiU International veel weten te bereiken in de universiteitsraad en ik ga daar graag mee door. Het motiveert me verder dat het College van Bestuur luistert naar onze ideeën.”

Wat wil je zelf toevoegen aan de universiteitsraad?
“Een stukje perspectief. Het perspectief van iemand die ervaring heeft met lesgeven en onderzoeken. Van iemand die het belangrijk vindt wat voor ervaring studenten hebben op Tilburg University. En van iemand die een internationale visie op de universiteit heeft.”

Wat zijn de speerpunten van jouw fractie bij de aankomende verkiezingen?
“We hebben vier kernwaarden: knowledge knows no borders, excellence in research and teaching, top people at the top en thorough, inclusive and transparant decision making. Vanuit die waarden komen we tot nieuwe ideeën. Zo willen we bijvoorbeeld de campus extra levendig en uitnodigend maken.”

“Zo willen we bijvoorbeeld de campus extra levendig en uitnodigend maken.”

Wat heeft jouw fractie tot nu toe bereikt?
“Het belangrijkste is dat we de manier hebben veranderd waarop de discussie gevoerd wordt in de universiteitsraad. Daarnaast ben ik trots dat we onze partij op een professionele en solide manier hebben neergezet.”

Waarom moet een medewerker stemmen op jouw fractie?
“We zijn er voor alle mensen die trots zijn om te werken op Tilburg University en die hun best doen goede resultaten te behalen. Daarnaast hebben we altijd een positieve insteek en weet je door onze kernwaarden wat je aan ons hebt in iedere discussie.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.