Liveblog: studentenverkiezingen ook van start

Het leven van een kandidaat voor de universiteitsraadverkiezingen gaat niet over rozen. Dagenlang jezelf afbeulen in de hoop dat je aan het einde van de rit een zetel mag innemen in ons hoogste medezeggenschapsorgaan. Univers is benieuwd en loopt vandaag een dagje mee.19:30
Het liveblog is gesloten.

19:00
De laatste update van het stembureau is binnen. 31,2% van alle studenten heeft vandaag gestemd. Bij de werknemers heeft meer dan de helft de weg naar het stemhokje gevonden: 50,8% stemde reeds. Hoogste opkomstpercentage gaat naar TiSEM: daar stemde 57,6% van alle werknemers al.

15:25
Nu gaat het hard! Liefst 27,3% het totale studentenelectoraat heeft zijn stem uitgebracht. Ervan uitgaande dat ongeveer de helft van alle studenten stemt, betekent dat dat ruim de helft van het totaal aantal stemmen al uitgebracht is

15:00
De irritatie onder studenten begint nu toch wat toe te nemen. Zo ook bij de onderstaande studente:

14:00
Leuk en aardig, die placemats in de Mensa. Maar ze moeten ook weer van de dienbladen afgehaald worden. Dat betekent dat er iemand 2 uur in de keuken van Sodexo moet helpen.

12:30
Lunchtijd! Daar maken de fracties handig gebruik van. Front deelt nacho’s uit, terwijl SAM met pizza’s over de campus loopt. Smakelijk!12:00
Update van het stembureau! 17,8% van alle kiesgerechtigde studenten heeft zijn stem uitgebracht. Bij de werknemers is de teller op deze tweede dag al opgelopen naar 46,2%.09:00
We zijn los! Met de welbekende iPad’s in de hand trekken de kandidaten er op los. De verschillende legers van de fracties zijn wederom goed vertegenwoordigd.08:00
Het begint ergens op te lijken! De bogen staan, net als de stands en het grootste deel van de overige poespas. De fracties verzamelen zich langzaam voor de laatste briefing voor het geweld echt van start gaat. De stembussen gaan over amper een uurtje open…06:30
De kandidaten van SAM en Front zijn op de campus. Slaap wordt uit de ogen gewreven, koffie gaat rond: het gaat nu echt beginnen.

05:30
Het moment dat de wekker afgaat. Ja, echt. Want al die bogen, stands en ander geneuzel bouwen zichzelf niet op. Dat moet ‘s ochtends gebeuren. Iedere dag weer. Daarom verzamelen de fracties om 06:30 op de campus.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.