Footy-competitie start in Tilburg

Wil je voetballen maar dan ‘anders’? Bijvoorbeeld gewoon doordeweeks en lekker 7 tegen 7? Meld je dan aan voor de Footy-competitie. Dit populaire alternatief is al een hit in grote studentensteden als Amsterdam en Utrecht. Vanaf maandag 25 april start de eerste competitie in Tilburg.“Footy is heel laagdrempelig”, zegt initiatiefnemer Mart Nijland. “Het combineert alle leuke dingen van voetbal, zonder het organisatorische gedoe. Spelplezier en de beleving met vrienden staat altijd voorop.”

Alles voor het spelplezier
Footy wordt gespeeld op een half veld. De wedstrijden duren twee keer 25 minuten met 5 minuten pauze. Elk team bestaat uit zes veldspelers en een (meevoetballende) keeper. Wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter, die verder zo veel mogelijk de KNVB-spelregels hanteert.

Mart: “Wat verder bijzonder is: er kan ook met mixed teams worden gespeeld.” Sterker: in de spelregels wordt dit gestimuleerd. Wanneer een team drie vrouwen telt, mag er een extra (achtste) speler worden opgesteld. “De fun komt absoluut op de eerste plaats. Dat gaat zelfs zo ver dat we de spelregels aanpassen, zodra we denken dat dit leidt tot meer spelplezier.”

De Tilburgse competitie wordt gespeeld op de velden van R.K.T.V.V. op Sportpark Noord aan de Rueckertbaan 207. De competitie duurt 10 weken en wordt op maandag 27 juni afgesloten met een feestelijke finale.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.