Opleidingsdag ondernemerschap voor vluchtelingen

Tilburg University en de TIAS School for Business & Society organiseren morgen een opleidingsdag voor vluchtelingen. Doel is om vluchtelingen te informeren over kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt en ze vervolgens daadwerkelijk te koppelen aan lokale bedrijven.“We willen zorgen voor een warme introductie van ongeveer 30 tot 40 hoogopgeleide vluchtelingen bij bedrijven.” Dat zegt Geert-Jan Peters, directeur Corporate Relaties bij TIAS, in onderstaand filmpje. De betreffende vluchtelingen hebben inmiddels een status en zijn zeer gemotiveerd om zich in Nederland verder te ontwikkelen.

Ook VluchtelingenWerk Nederland is bij de organisatie van de dag betrokken. Die vereniging is zeer goed geïnformeerd waar het gaat om mogelijke cultuurverschillen op de Syrische en Nederlandse arbeidsmarkt, geeft hij aan. “Ook daarover willen we uitgebreid informeren”, vertelt Peters. “Zo is het nogal verschillend hoe wij in Nederland met bazen en gezagsstructuren omgaan.”

De dag wordt afgesloten met een reeks speeddate-sessies tussen bedrijven en kandidaten voor het vinden van stageplekken en banen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden. Mail voor meer informatie naar c.donne@tias.edu.

Meer informatie over de activiteiten die voor en met vluchtelingen plaatsvinden vanuit Tilburg University vind je hier.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.