Color the City gaat de stad weer kleuren

Vind je het centrum van Tilburg ook maar grauw? Color the City fleurt het centrum graag op, door middel van een hardloopevenement door het centrum. Niet zomaar hardlopen, nee, er wordt ook gegooid met verfpoeder. Na een succesvolle eerste editie keert het evenement deze zomer terug.

“Het centrum van Tilburg verdient wel wat meer kleur”, vertelt Janne Wijdeven, commissielid van de run. “Dat was vorig jaar de insteek en dat is het nu nog steeds. Daarnaast willen we een sportief, gezellig sportevenement neerzetten voor jong en oud, waarbij het niet gaat om prestaties of prijzen, louter om plezier. Vorig jaar deden ongeveer duizend deelnemers mee, dus blijkbaar slaat het aan.”

Recent zijn color run’s meerdere malen in het nieuws geweest. Zo bleek de verf soms niet uitwasbaar, of was het verfpoeder waarmee gegooid werd brandbaar. “Hierover hoeven deelnemers zich geen zorgen te maken. Ons poeder is 100% brandveilig. Het is eigenlijk ook geen verfpoeder, maar poeder op basis van maizena. Het gaat gelukkig best makkelijk uit je kleren en haren.”

“Het evenement wordt georganiseerd door studenten, maar is voor iedereen”

Maak je je zorgen over je conditie? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Het rondje door het centrum is 1,8 kilometer. “We rennen dat rondje in principe drie keer. Maar mocht je een keertje extra, of juist een keertje minder willen rennen, dan kan dat gewoon. We willen het evenement ook toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Vorig jaar deed er ook iemand van in de zestig mee, net als mensen in een rolstoel. Dat is ook ons doel. Het evenement wordt georganiseerd door studenten, maar is voor iedereen.”

Daarnaast wordt er na het hardlopen een gratis festival gegeven op het Piusplein. Ook daar wordt er flink met verfpoeder losgegaan, dus het is opletten geblazen met mooie kleren. Opbrengst gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. “Een Tilburgs goed doel”, zegt Janne. “Ze maken het mogelijk voor terminaal zieke kinderen om een weekje of weekendje weg te gaan met familie.”

Wat? Color the City
Wanneer? 18 juni 2016, 20:00
Waar? Piusplein Tilburg
Kost? €18,50 voor de run, gratis festival
Kaartje kopen? Hier

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.