Destil Trappers Duits kampioen

Het is gelukt! De ijshockeyers van Destil Trappers zijn kampioen van de Duitse Oberliga. In de finale van de play-offs werd Bayreuth Tigers gisteren met 4-2 verslagen. Zo wonnen de Trappers de Best of Five-serie met 3-0.Omdat de Nederlandse competitie geen uitdaging meer bood, stapten de Tilburgse ijshockeyers afgelopen september over naar de Oberliga Nord, het derde niveau in Duitsland. Het debuutseizoen verliep boven verwachting goed. In de reguliere competitie eindigden de Trappers als tweede, een plek die recht gaf op de play-offs. Via overwinningen op Hannover Indians, EV Landshut en EC Peiting stoomden de Tilburgers door naar de finale. Student Finance Maarten Brekelmans (24) speelde in twee van de drie finalewedstrijden en was daarin goed voor twee assists. Univers vroeg hem om een reactie.

Proficiat!

Maarten: “Dank je wel.”

Je klinkt nog een beetje slaperig. Ik had eigenlijk niet verwacht dat je op zou nemen…”

“Haha. Nou ik ben alweer wakker, hoor. Maar het was uiteraard een prachtig feestje gisteren. Ik heb nog een beetje rustig aan gedaan, want ik vind het nooit zo lekker om met een kater wakker te worden. Bovendien is mijn slaapritme wat van slag. Het was een hectische periode. Als team leefden we de voorbije weken in een roes. Daar krijg je echt een berg energie van. Daardoor heb ik zelfs nog aardig wat tijd aan mijn studie kunnen besteden.”

“Ik geloof dat dit een avond was die ik niet snel zal vergeten”

Hoe heb je gisteravond beleefd? Een beslissende overwinning in een stijf uitverkochte thuishal?

“Ja, ongelooflijk. En geweldig dat we nu, in ons debuutjaar, kampioen zijn. Daar droom je van. Mooi om dat te delen met vrienden en familie op de tribune. Ik geloof dat dit een avond was die ik niet snel zal vergeten.”

Jullie winnen de finale met 3-0 in een Best of Five. In de halve finale werd het 3-2. Was de finale makkelijker?

“Dat lijkt maar zo. De verschillen zijn klein. Dan moet je dus ook weleens een beetje geluk hebben. In de finale viel het een paar keer goed voor ons… Maar makkelijk was het zeker niet.”

Is het nu toch niet een beetje jammer dat jullie niet promoveren naar de tweede liga?

“Nee, die keus is gewoon realistisch. Vooraf wisten we niet precies wat we konden verwachten. Zo was het reizen natuurlijk flink wennen. Het Duitse ijshockey is echt een stuk professioneler. Als team blijken we dat nu prima aan te kunnen. Maar ook de organisatie moet er staan. Een promotie naar DEL2 brengt nog meer verplichtingen met zich mee. Er zijn plannen om daar op termijn naartoe te werken.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.