Studenten voelen zich verdrongen door University College

Studenten voelen zich verdrongen door University College

Studenten van Tilburg School of Humanities voelen zich verdrongen door de komst van University College. Dit signaleert studentenfractie Dante.

University College Tilburg (UCTilburg) opende op 12 maart haar deuren in het Dante-gebouw van de faculteit geesteswetenschappen. Sindsdien is de begane grond van het gebouw gereserveerd voor studenten van het nieuwe instituut. Dit tot onvrede van de studenten geesteswetenschappen. Zij hebben het gevoel dat ze hun eigen plek zijn kwijtgeraakt.

Studentenfractie Dante zette de zorgen van de studenten vandaag op de agenda tijdens de faculteitsraad. De fractie stelde voor om de Dante Corner in het faculteitsgebouw om te bouwen tot een TSH-lounge. De Dante Corner, die weinig gebruikt wordt, moet een ruimte  worden waar alle studenten geesteswetenschappen welkom zijn en lezingen kunnen volgen.

Iedereen welkom
Het bestuur van de faculteit staat positief tegenover het voorstel. Ruimte om het uit te voeren is er echter niet. Decaan Willem Drees: “We hebben gebeld met Facility Services en die gaven aan dat er momenteel geen ruimte is voor verbouwingen.”

Vice-decaan onderwijs Herman de Regt benadrukt dat alle studenten welkom zijn op de begane grond van het Dante-gebouw: “Het is niet verboden om te gaan zitten waar je wilt zitten. Het Dante-gebouw is er voor alle studenten.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.