Nexus haalt Jeb Bush naar Nederland

Het Nexus Instituut vertrekt uit Tilburg en zoekt Amsterdam op voor zijn volgende lezing. De nieuwe thuisbasis van het instituut is nog niet bekend. Desalniettemin staat er een behoorlijke naam op het affiche van de volgende lezing: Jeb Bush.

Bush is oud-gouverneur van Florida en stelde zich beschikbaar voor het presidentschap van de Verenigde Staten bij de aankomende verkiezingen. Hij heeft zich inmiddels teruggetrokken. Zijn broer en vader waren eerder president van Amerika. Hij wordt de ideale spreker geacht voor het onderwerp van deze lezing: wat is de huidige status van de democratie in de VS? De sprekerslijst wordt aangevuld door onder andere Anne Applebaum (politiek journalist), Randall Kennedy (jurist) en Roger Berkowitz (directeur Hannah Arendt Center).

Commotie
Het zijn roerige tijden voor het Nexus Instituut. Aan het eind van dit jaar vertrekt het instituut uit Tilburg, als gevolg van een subsidiestop vanuit de universiteit. Het vertrek zou aanvankelijk over een periode van een aantal jaar plaatsvinden. “We worden de stad uitgejaagd”, zei directeur Rob Riemen vorig jaar. Hij sprak toen de verwachting uit dat Nexus nog in 2016 uit Tilburg zou vertrekken. “Ik ga niet meewerken aan een sterfhuisconstructie van mijn eigen geesteskind”, liet hij het NRC optekenen. Riemen gaf recent aan in gesprek te zijn over een mogelijke verhuizing naar Eindhoven.

Wat? Nexus Symposium: Democracy Today in the USA
Wanneer? 21 mei 2016 – 14:00-17:00
Waar? DeLaMar Theater Amsterdam
Kost? €25 – €45
Kaartjes? Aanmelden

Beeld: Gage Skidmore

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.