Studenten organiseren beautydag voor verstandelijk beperkten

Studenten organiseren beautydag voor verstandelijk beperkten

Dat studenten meer doen dan alleen maar zuipen, dat is inmiddels wel duidelijk. Zo organiseerde Plato recent een diner voor minderbedeelden, organiseert stichting DICE een Holi-festival voor het goede doel en organiseerden verschillende verenigingen acties rondom vluchtelingen. Ditmaal slaan Serve the City en de Studentendesk van het Rode Kruis de handen ineen voor verstandelijk beperkten.

In Wijkcentrum De Heyhoef werd een beautydag georganiseerd voor 68 verstandelijk beperkten. Mede-organisator Iris Schoormans: “We doen het vooral om de deelnemers blij te maken. Daarom hebben we ook verschillende rondes, met daarin voor iedereen wat.”

De dag werd opgedeeld in 4 rondes. De deelnemers werden onder handen genomen door kappers en visagisten, konden meedoen aan een Zumba-workshop en er werden cakejes versierd. Op het eind van de dag liepen de deelnemers over de catwalk, gevolgd door een optreden van een lokale artiest. Iris: “Op het eind van de dag straalden ze echt. Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.