Zo ziet het nieuwe TiU-gebouw er uit

Tilburg University wil groeien. Daarom moet er plaats gemaakt worden op de campus. Het oude doolhof genaamd gebouw Prisma wordt daarom gesloopt. Op diezelfde plaats komt een nieuw gebouw: het Onderwijs- en zelfstudiecentrum (OZC). Inmiddels is duidelijk hoe het er uit moet komen te zien.

De eerste foto’s zag je al in ons laatste magazine. Inmiddels heeft Univers meer foto-impressies van het uiteindelijke design ontvangen, gemaakt door Kaan Architecten en VORM.

Vanuit de lucht moet het OZC er als volgt gaan uitzien. Wat valt op? De parkeerplaats naast gebouw Tias lijkt (in ieder geval gedeeltelijk) plaats te maken voor een vijver. Diezelfde vijver is ook te zien op andere tekeningen van het OZC. Real Estate Management is in verband met vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Nog even afwachten dus.

B&TB_KAAN_AERIAL_FINAL cut

Een kijkje binnen toont een mix van moderne architectuur en klassieke accenten. Hier kijken studenten de grootste collegezaal in. Die moet plaats geven aan 600 personen en is te splitsen in twee zalen met 300 plekken. De ruimte rechts in beeld is de lounge- en zelfstudieplek, in het hart van het gebouw.

B&TB_KAAN_THE_MIDDLE LR

Volgens de architecten moet het gebouw opgaan in de omgeving. Zo kun je vanuit het gebouw vanuit alle kanten het bos inkijken.

B&TB_KAAN_MAIN_ENTRANCEweb

Er is zelfs ruimte voor natuur, midden in het gebouw.

B&TB_KAAN_STUDY_AREA LR

Vraag je je af wanneer je zelf in het nieuwe gebouw kan gaan rondlopen? De bedoeling is dat de nieuwjaarsreceptie van 2018 gehouden wordt in de grote zaal van het OZC.

4 OZC_KAAN_public connection spaceEerdere foto’s van het nieuwe OZC zag je al in Univers #10, jaargang 53. Die ligt nu in de bakken. Verder lees je daarin:

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.