TiU-studente finalist debattoernooi Oxford

In je eerste jaar aan de uni actief debatteren, dat doen er maar weinig. Laat staan direct succesvol worden. Rechtenstudente Lotte Claassen doet er een schepje bovenop: ze bereikte de finale van de Oxford Women’s Open 2016.

“Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd binnen debatverenigingen,” zegt een opgewekte Lotte. “Daarom zijn er verschillende speciale programma’s en toernooien, om het debatteren over vrouwen te promoten. Dit wordt ook gepromoot binnen T.D.V. Cicero, waar ik lid van ben. Via die weg kwam ik bij dit toernooi uit, speciaal voor vrouwen.”

Lotte spreekt over een mooie ervaring. “Daar lopen mensen rond die heel ver gekomen zijn bij wereldkampioenschappen debatteren en er zijn sprekers van topuniversiteiten als Oxford en Cambridge.”

Lotte Claassen Debateren Cicero Oxford

De deelname legde haar geen windeieren; ze bereikte de finale. Het toernooi had ongeveer 50 deelnemers. Het bestond uit vijf losse rondes, waarna halve finales werden gehouden. In de halve finales werd ze tweede, waarmee ze zich verzekerde van één van de vier finaletickets. In de finale werd alleen de winnaar bekendgemaakt. Lotte won niet, dus weet niet op welke plek ze is geëindigd. Prima, zegt ze: “Ik ging erheen om ervaring op te doen en veel te leren. Ik had hier niet op gerekend. Dat maakt het extra mooi.”

Beeld: S Cheng Photography

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.