Weerbaarheid vergroten met terrorisme-symposium

Terrorisme is een wereldwijd fenomeen dat hele samenlevingen ontregelt. Tilburg University understands society en gaat daarom dit actuele thema duiden, vanuit het perspectief van een universiteit. Het doel is om “door middel van debat, dialoog, presentaties en interactie de weerbaarheid van ons allen te bestendigen of te vergroten”.

Onderdeel van het Resilience after terrorism-symposium worden de zogenaamde Tilburg Thoughts. In dit onderdeel kunnen bezoekers een eigen bijdrage delen met het publiek. Zo leest arabist Jan Jaap de Ruiter een column voor en zijn er verschillende studenten die een gedicht of reflectie voordragen. Er is verder ruimte voor verschillende keynote sprekers en debat, dat geleid wordt door studenten debatvereniging Cicero.

Ook wordt de koppeling gelegd met vluchtelingen, meer specifiek de opvang aan de Cobbenhagenlaan. Deze brengt “de consequenties van terrorisme in de directe nabijheid van Tilburg University”. Volgens de uni omdat de conferentie gaat over het bredere perspectief van weerbaarheid en daarmee het effect van beide onderwerpen op de samenleving. Eén van de twee keynote speakers is overigens een vluchteling uit Syrië.

Een eerder plan om onderwijs en tentamens te laten wijken voor de conferentie haalde het niet.

Wat? Resilience after terrorism
Wanneer? 26 mei 2016, 16:00
Waar? Aula, Tilburg University
Kosten: Gratis
Aanmelden: FacebookBeeld: Wikimedia Commons / Wikimedia Commons

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.