SAM breidt uit met twee extra bestuurders

Fractie SAM breidt het komende bestuursjaar uit met twee extra leden. Naast de vier komende bestuurders zullen studenten Bas Veldhuizen en Marnick Boelen de partij versterken. Univers belt met Iris Wester, de huidige fractievoorzitter.

Vanwaar deze uitbreiding?
Dit is een idee dat al een paar jaar speelt bij SAM. Ons takenpakket is de afgelopen jaren uitgebreid. We zitten in de universiteitsraad, zijn actief met beleid en we houden ons bezig met het schrijven van initiatieven. Maar ons functiepakket groter dan dat. Het is eigenlijk heel raar dat we als organisatie afhankelijk zijn van het aantal zetels. Als we er maar drie hadden gehad, dan zaten we hier maar met zijn drietjes op een kamer. Dat is niet te doen.

Wat betekent dit concreet voor de studenten?
Ik denk dat ze dit als positief gaan ervaren. We hebben naast onze medezeggenschapstaken meer tijd om de student bij de universiteit te betrekken. Denk aan gesprekken voeren met studenten en medewerkers, sponsoren benaderen en contact onderhouden met fracties van andere universiteiten. Doordat we straks zes bestuurders hebben, kunnen we ons als fractie meer met deze taken bezig houden. We kunnen namelijk niet twee extra mensen in de universiteitsraad zetten.

‘We willen geen verschillen in verhouding binnen de partij’

Waarom hebben jullie dit niet voor de verkiezingen gemeld?
Omdat we eerst volledig op de verkiezingen wilden focussen. En zodat we een eenduidig verhaal konden vertellen. Het plan was al ruim voor de verkiezingen af, toen de lijst was gepubliceerd. Het was vooral van belang om de reorganisatie pas openbaar te maken zodra de zes bestuurders intern bekend waren en de functies onderling waren verdeeld.

Is dit vergelijkbaar met de nieuwe constructie van Fractie Front?
Nee, eigenlijk niet. Het is toevallig dat zij ook een reorganisatie hebben doorgevoerd dit jaar. Front heeft een losse vereniging opgericht. Bij ons is dat niet het geval. Met deze reorganisatie zijn we zichtbaarder en kunnen we meer bereiken. En het werkt drukverlagend, waardoor we beter kunnen presteren.

Doen de nieuwe bestuurders dit parttime of fulltime?
Ze gaan een fulltime bestuursjaar meedraaien. We willen geen verschillen in verhouding binnen de partij. Daarom hebben we gekozen om iedereen gelijk te stellen aan elkaar. Het is ook bijna onmogelijk om dit werk parttime te doen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.