Vooraanmeldingen Robot Challenge vandaag geopend

Techneuten opgelet, vanaf vandaag kunnen studenten zich aanmelden voor de Robot Challenge, een reeks colleges en praktijkopdrachten over robotisering. Het evenement wordt verspreid over Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda. De Challenge begint in Tilburg, in de Spoorzone.

Tilburg University, TU/e, Fontys en Avans werken nauw samen met Brabantse bedrijven en organisaties om deze Robot Challenge te realiseren. Het evenement duurt van september 2016 tot januari 2017.

De Robot Challenge wordt door hoger onderwijsinstellingen als kans ervaren om studenten alvast voor te bereiden op het Brabant van de toekomst. Om studenten hiermee te helpen worden inspirerende colleges en praktijkopdrachten aangeboden voor studenten uit alle studierichtingen. Om met robots om te gaan is niet alleen technische en medische kennis nodig, maar ook sociaal-wetenschappelijke, economische, juridische en ethische kennis vereist.

De Robot Challenge bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin topdocenten van de relevante onderwijsinstellingen meer informatie zullen geven over de robotisering. Zo zal er ook aandacht worden gegeven aan robots in de zorgsector. Om studenten te stimuleren zullen ziekenhuizen de studenten een praktijkvraagstuk voorleggen. De beste oplossing wordt beloond.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.