Prijs voor startup Jam, uitzendbureau voor jongeren

Gisteren vond de uitreiking van de Brabantse Startup Impact Awards plaats in het Tilburgse gemeentehuis. De startup Jam werkt werd door wethouder Erik de Ridder gehuldigd. De prijs? Een vip-ticket voor de Tilburg Trappers.

Jam werkt staat voor de arbeidsmarkt van jongeren. Het biedt online oplossingen voor jongeren tussen de 15 en 27 jaar die werk zoeken. Zo helpt Jam werkt ze aan een baan in de branche waar zij willen werken. De werkzoekenden geven aan wanneer ze kunnen werken en in welke branche, en de werkgevers kunnen op deze manier contact opnemen met de jongeren. Het werkt dus als een uitzendbureau.

Belang van netwerken

Martijn Schippers was de gelukkige die de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij vertelt hoe een succesvolle startup beginnen mogelijk is. “Een netwerk is het allerbelangrijkste, dat is de basis. Je kunt nog wel zo’n goed idee hebben, zonder netwerk werkt het idee niet. Daarom zijn wij drie jaar geleden in aanraking gekomen met Starterslift, dat ons in het begin gecoacht heeft.” Die aan TiU verbonden instelling helpt startende ondernemers. “Ik raad iedereen aan om je aan te sluiten bij een starterslift.”

“Een echt familiebedrijf”

Schippers is het bedrijf samen met zijn broer en zus gestart. “Een echt familiebedrijf dus. Wij bieden ook het totaalplaatje voor de jongeren. Vaak komen ze naar ons toe als ze nog jong zijn voor een bijbaan. Dus ze komen voor het eerst bij ons binnen als ze nog vijftien of zestien zijn. Later, als ze eenmaal afgestudeerd zijn, komen ze bij ons terug om te vragen aan ons of wij ze aan een startersfunctie kunnen helpen.”

Wethouder Erik de Ridder vindt het idee van startups ook helemaal bij Tilburg passen. “Kansen zien en vooruitkijken, dat past bij Tilburg.” Dat ideaalplaatje is waar startups voor staan. Geïnteresseerd in wat Jam voor jou kan betekenen? Meer informatie vind je op hun website.

Tien jaar Starterslift

De Startup Impact Award werd uitgereikt ter ere van het 10-jarige bestaan van de Starterslift.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.