Kunstexposities tussen het groen

Tussen de bomen in de Oude Warande is steeds vaker kunst te vinden. Fundament Foundation, verantwoordelijk voor kunstprojecten in openbare ruimtes, heeft het bos als vaste locatie gekozen. In plaats van de wisselende locaties, zijn vanaf nu alle exposities te vinden in de Oude Warande, het bos achter de universiteit.

De nieuwe locatie in de Oude Warande komt niet uit het niks. Fundament Foundation is daar namelijk al vrij bekend. Er werden bijvoorbeeld tussen 2000 en 2015 namelijk al vijf edities van Lustwarande gehouden, een internationale kunstexpositie die plaatsvond in de Oude Warande. Een zesde editie zal daar wederom plaatsvinden in de zomer van 2019.

Voor die tijd zullen er wel nog kunstprojecten en exposities in het park plaatsvinden. De eerstvolgende expositie zal dit jaar op 17 september al beginnen. Hierin worden kunstenaars uitgedaagd om nieuwe kunststukken te maken voor de Oude Warande. Deze expositie zal tot 30 oktober 2016 te bezichtigen zijn.

Grotto

Fundament Foundation heeft nog een belangrijke post in de Oude Warande. Grotto, het terras/veld dat er aanwezig is, is namelijk gebouwd in opdracht van Fundament Foundation. Het begon namelijk in 2007 als een kunstwerk van de Foundation. In 2009 kreeg de Australische kunstenaar Callum Morton de opdracht een paviljoen in het midden van het bos te ontwerpen. Daar is vanaf 2009 de horeca van de Oude Warande te vinden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.