Vliegende start voor eerstejaars Rotterdam

De overgang van middelbare school naar universiteit verloopt voor veel eerstejaars studenten niet vlekkeloos. De combinatie van een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en het dreigende BSA kan een overweldigend effect hebben. Hier heeft Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) echter iets op gevonden. Daar zitten de collegebanken sinds afgelopen maandag vol met aankomende studenten.

In 2013 begon de Erasmus Universiteit voor het eerst met de pilot van het zogeheten Pre Academic Programme. Deze vierdaagse training zou aankomende studenten middels colleges, workshops en opdrachten voor moeten bereiden op de uitdagingen die een universitaire studie met zich meebrengt. Dit omdat de EUR zich medeverantwoordelijk houdt voor het voorkomen van studie-uitval.

Het programma levert veelbelovende resultaten op. Volgens de EUR heeft het onder deelnemers van de jaren 2013-2015 geleid tot betere prestaties, een goede studie-inzet en effectieve samenwerking. In 2013 scoorden studenten die deelgenomen hadden aan het programma gemiddeld een half punt hoger dan zij die niet deelgenomen hadden.

Deelname is vrijwillig en is gratis beschikbaar voor alle studenten die zich aan de EUR hebben ingeschreven voor de studies Geneeskunde, Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht, Criminologie of het Mr.drs-programma.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.