Recordaantal internationale studenten verwelkomd in A-gebouw

Recordaantal internationale studenten verwelkomd in A-gebouw

Het Academiagebouw staat in het teken van de nieuwe lichting internationale studenten. Deze week arriveren 1300 buitenlandse studenten in Tilburg. Een recordaantal.

Vrijwilligers van de internationale studentenvereniging I*ESN zitten klaar om de buitenlandse studenten welkom te heten. Door het hele gebouw staan tulpen, houten klompen, stroopwafels en pakken Appelsientje. Alleen de schaaltjes drop lijken onaangeroerd. Dat is misschien toch net iets té Nederlands.

Er is een speciale route door het gebouw uitgestippeld, die de nieuwe studenten langs verschillende ruimtes en kraampjes leidt. Nadat ze zich gemeld hebben bij het welkomstcomité, kunnen de studenten hun bagage droppen, de sleutels van hun kamer ophalen, een Nederlandse bankrekening openen en een sportabonnement afsluiten. En, niet onbelangrijk: de studenten krijgen ook alvast een bonuskaart van Albert Heijn.

“Alles is top geregeld”, zegt Sanam (19) uit Indonesië. “Ik heb al ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet.” Ze drinkt koffie met Faricka uit Sint Maarten en Ainhoa uit Spanje, die ze dinsdag heeft ontmoet.

Sanam, Faricka en Ainhoa zijn vandaag naar het Academiagebouw gekomen om een fiets te kopen. Dat kan aan de achterkant van het gebouw, waar twee fietshandelaren hun fietsen hebben uitgestald. Er staan opvallend veel kinderfietsen tussen. “Buitenlandse studenten die wat kleiner zijn dan de gemiddelde Nederlander, kunnen met zo’n hoge fiets niet uit de voeten”, legt Renate Krabbendam, vice-voorzitter van I*ESN, uit. “De kinderformaatjes zijn daarom erg populair.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.