Mentoren van Tilburg University beschuldigd van racisme

Mentoren van Tilburg University beschuldigd van racisme

Addes Tesfamariam, een Italiaanse studente met roots in Eritrea, maakt zich op facebook boos over begeleiders tijdens de introductieweek van Tilburg University. De mentoren hadden zich verkleed als rastafarian, iets wat Addes als vernederend en beledigend ervaart. Quinsy Gario neemt het voor Addis op en noemt het racisme. Hij verwijt Tilburg University dat hun culturele diversiteitsbeleid vooral wordt beleden in een praatgroep.

Addis zegt op haar facebook: “Today a new Top Week program has started, new students were floating all over the Tilburg University and brought me to all the good memories of my first days here, but suddenly all this positive mood vanished as I saw a couple of buddies/mentors dressed up with a “Jamaican pretending” hat with fake dreadlocks attached to it. One of the two had even PAINTED HIS FACE IN BLACK!” Quinsy Gario, bekend van zijn strijd tegen discriminatie, neemt het op voor de Jamaicaanse student en werkneemster. “Dit hele voorval had voorkomen kunnen worden als de Tilburg University in hun culturele diversiteitsbeleid niet alleen een praatgroep had om te praten over ‘dingen die je studie kunnen belemmeren, zoals dingen die je thuis of in je vriendenkring mee maakt of nare ervaringen uit een oorlog’, of een begeleider voor ‘allochtone promovendi’ in dienst had, of de master opleiding Management of Cultural Diversity had, maar ook gewoon beleid tegen raciale uitsluiting, racistische treiterij en culturele toe-eigening.”

Het bestuur van betreffende faculteit is om een reactie gevraagd maar heeft deze tot nu toe niet gegeven.

UPDATE: Addes heeft laten weten dat ze vanochtend 29-8 een gesprek heeft met een vertegenwoordiger van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.